JPG

Advocaten

 

Westhaven 73-74
2801 PN Gouda

 

RECHTSGEBIEDEN

 

Archive

Madiation Advocaat Mediator

Mediation

Een conflict is voor alle betrokkenen belastend, het geeft spanningen en onzekerheid. Of het nu om een scheiding gaat, een arbeidsconflict of een conflict met uw zakenpartner: hoe eerder het geregeld is, hoe beter. Het is moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan: emoties kunnen in de weg zitten en er staat veel op het spel, zoals uw woning, de zorg voor de kinderen, uw baan, uw inkomen, onrust op de werkvloer, oplopende personeelskosten of zelfs het voortbestaan van de onderneming. Wilt u wel in gesprek met de ander, maar lukt dit niet op eigen kracht dan kunt u kiezen voor mediation.

De mediator is neutraal en onafhankelijk en begeleidt de conflictpartijen om samen tot een oplossing te komen die voor alle partijen acceptabel is. Als dit lukt, worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Een gang naar de rechter is dan niet (meer) nodig: er is eerder een oplossing tegen lagere kosten.

JPG Advocaten behandelt bij mediation het hele scheidingsproces: gemiddeld 3 tot 4 gezamenlijke besprekingen, schriftelijke vastlegging van de afspraken in een convenant of vaststellings-overeenkomst en bij scheiding na huwelijk: de scheidingsprocedure bij de rechtbank en de inschrijving van de echtscheiding.

Mr. Tineke Jongeneel is MfN-registermediator. U kunt haar als mediator inschakelen in familiezaken, arbeidszaken, bij geschillen met het UWV of de gemeente over uw uitkering en bij zakelijke conflicten.

Familierecht Advocaat

Familierecht

Gezin, relaties en familie zijn essentieel voor ieder mens. Als zich in een relatie, gezin of familie problemen voordoen, ervaart iedere betrokkene dat terecht als zeer ingrijpend. Emoties kunnen hoog oplopen, met als gevolg dat het extra moeilijk is om zelf een oplossing te bereiken.

Het familierecht is veelomvattend en er zijn regelmatig ontwikkelingen in de regelgeving en rechtspraak. In familiezaken is procederen in veel gevallen onvermijdelijk. Een echtscheiding kan nu eenmaal alleen door de rechtbank worden uitgesproken en het is nog steeds verplicht om dit met behulp van een advocaat aan te vragen. Ook alimentatiezaken en boedelscheidingsprocedures kunnen alleen door een advocaat namens u bij de rechtbank worden ingediend.

Het is dan ook zeer zinvol een gespecialiseerde familierechtadvocaat in te schakelen als u op dit terrein vragen heeft of met conflicten of procedures te maken krijgt.

Letselschade Advocaat Ongevallen

Letselschade

Heeft u letsel als gevolg van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, misdrijf of een medische fout? Wij helpen u graag verder.

Wij geven u snel inzicht in uw situatie en adviseren u zorgvuldig over de juridische en praktische (on)mogelijkheden in uw zaak. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en brengen voor u in kaart welke schade op de wederpartij verhaald kan worden. Er is mogelijk sprake van inkomensverlies of uw carrière gaat er anders uit zien. Meestal zijn er ook medische kosten ontstaan. Tevens is overige financiële schade mogelijk omdat u huishoudelijke werkzaamheden aan derden moet uitbesteden.

Scheidingsbemiddeling Advocaat Scheiding

Scheidingsbemiddeling

Gaat u uit elkaar? Dan gaan u, uw eventuele kinderen maar ook de verdere familie en vrienden een emotionele en onzekere periode tegemoet. Een scheiding betekent ingrijpende veranderingen: wie blijft in het huis wonen, hoe verdeelt u de zorg voor de kinderen, hoe ziet uw inkomen er na de scheiding uit, hoe verdeelt u de bezittingen en welke afspraken maakt u over de schulden, hoe gaat het met uw pensioen?

JPG Advocaten richt zich op mediation en overlegscheidingen. Een scheiding kan daardoor meestal sneller worden afgewikkeld, zodat u verder kunt met uw leven. De kans is groter dat alle betrokkenen na de scheiding nog met elkaar door één deur kunnen. Uit onderzoek blijkt dat vooral kinderen pas echt onder een scheiding leiden als de ouders elkaar bevechten, zwart maken of met elkaar communiceren via de kinderen. Dit kunt u voorkomen door te kiezen voor mediation of een overlegscheiding.

Soms is scheiden op eenzijdig verzoek onvermijdelijk. Speelt dit voor u dan kunt u zeker ook contact opnemen met mr. Tineke Jongeneel. Afhankelijk van de situatie zal zij ook dan voor u kunnen optreden.